Josef Jurčík

Vystudoval obor stavby na bázi dřeva na Mendelově univerzitě v Brně.   Během studia se účastnil soutěží projektování rodinných domů. V roce 2014 byl spoluautorem vítězného projektu v celorepublikové soutěži  „Mladý projektant“, kde vytvořil moderní  nízkoenergetickou prefabrikovanou dřevostavbu do 2,5 mil. korun. Podílel se také na realizaci rodinných domů a dozoru při výstavbě. Při navrhování rodinných domů se s cílem vytvořit dům od "A do Z" dostal k navrhování interiérů. Díky projekčně  i výrobně technickým  znalostem dává při navrhování důraz především na jednoduchost se smyslem pro detail, využitelnost prostoru a kompaktní výraz celého interiéru se zachováním maximální funkčnosti a vyrobitelnosti.

Motto: „Detaily tvoří celek.“
Ing. Josef Jurčík
Interiérový designer

Projekty designéra

Kuchyň s knihovnou
Obývák v modrém pokračuje kuchyní, která je od něj opticky oddělena sníženým podhledem a policovým systémem/knihovnou, jejíž design se opakuje i na vestavné skříni s lavicí u jídelního stolu.
Rekonstrukce panelového bytu 3+1
Komplet rekonstrukce panelákového bytu i s prostorem pro domácí kancelář v upraveném zasklen ém balkonu. Podařilo se nám vměstnat i koutek ke cvičení v obývacím pokoji a pro nejmenší v dětském pokoji vytvořit každému svoji osobní zónu.
Obývák v modrém
Obývací pokoj je prosvětlený  rohovými francouzskými okny, které tak nabízí i výhledy do přilehlé zahrady a nahrazují tím obvyklou dominantu obývacích pokojů – TV stěnu. Ta je zde v odlehčeném minimalistickém provedení. Nábytek a dekorace jsou v přírodních barvách či materiálech např: konferenční stolky ze špalků stromů nebo modrá nástěnná tapeta s motivem rákosu.
Dětský pokoj dělený nábytkovou stěnou
Navrhnout v panelákovém bytě dětský pokoj pro chlapce a dívku tak, aby oba dva měli svůj prostor a soukromí byla velká výzva…Nakonec jsme zvolili variantu, kde je úložný prostor pro šaty ve společné vestavné skříni. Jednotlivé spánkové a osobní zóny jsou odděleny společným nábytkovým předělem/knihovnou. 
Obytný prostor v RD
Otevřený interiér chodby a kuchyně s obývacím pokojem v rodinném domě, které jsou v těsném kontaktu s exteriérem, díky proskleným stěnám i vstupem přímo do zahrady. Většina nábytku a obkladů je z přírodní dubové dýhy, subtilní pracovní deska v kuchyni je kompaktní deska od Polyrey, dvířka bílý lesklý lak, vnější stěny u kuchyně a krb jsou upraveny odolnou dekorační stěrkou San Marco ve světlém zemitém odstínu.